Tüm filmler politiktir, ancak her film aynı tarzda politik değildir.Mike Wayne

Başlarken;

Başlarken;
Sinemanın her türünü kapsayan ama özellikle en az gündeme gelen türü sayılabilecek politik sinemayı açıklamak, sinema dünyası hakkında güncel bilgilere ulaşılabilirliği sağlamak ve bu bağlamda fotoğraf, film bilgileri, eleştiri yazıları, akademik bilgiler, yayımlanan kitaplar vs. paylaşımını sağlamak amacıyla kurulmuş bir blogdur.

7 Ocak 2012 Cumartesi

KİTAPLIK NO:6

Sergei Mihailoviç Eisenstein, Kısa Film Senaryosu, Türkçesi: Osman Akınhay, Agora Kitaplığı, 2008, 96 s.

Sinemanın gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Sergei Eisenstein'ın burada okura bir kitap şeklinde sunulan "Kısa
Film Senaryosu" metninin kaynağı, 2. Dünya Savaşı başladığında kısa filmler hazırlamanın Sovyet sinemasının karşısına bir görev olarak dikilmesinin sonucudur. Kendi saptamasıyla "Sovyet sinemasının önüne daha önce gelmemiş bulunan bu 'kısa film repertuarı hazırlama' görevi" karşısında Eisenstein, genç öğrencilere düzenli dersler vermekte olduğu Devlet Sinematografi Enstitüsü'nde 'büyük bir savaş sırasında' kısa film çekmenin temel özelliklerinin neler olması gerektiğine kafa yorar ve bu çabalarını öğrencileriyle paylaşmaya özen gösterir.
Elinizdeki bu kitap da, Eisenstein'ın Nazilerin 22 Haziran 1941'de Sovyetler Birliği'ni işgal etmelerinden sonraki aylarda verdiği iki derste yaptığı konuşmaların ve somut örneklerin analizi üzerinden öğrencileriyle yaptığı tartışmaların metnidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAZAR KADROMUZ

Fotoğrafım
Yazsam roman olmayacak hayatımı bir kaç cümleye de sığdıramayacağım için herkesin güneşi kendine diyerek tatlıya bağlıyorum